woensdag 24 april 2013

Selderij

Dit is weer zo'n magische groente die volzit met gezonde vitamines. Hij bevat onder andere vitamine K, dit is zeer goed om voor een operatie binnen te krijgen want het laat je hechtingen minder bloeden. Ook is selderij perfect voor mensen die diĆ«ten, want ons organisme verbruikt veel energie om dit product te verwerken omdat er soort van haren inzitten en het bevat amper calorien. Hierdoor is het beter om geen selderijsap te drinken maar rauw de steeltjes te eten, omdat het juist deze haren zijn die alle vitaminen bevatten.
Het is wel zeer goed om de geperste sap als tonic te gebruiken (nadat je je make up hebt verwijdert), zeker in de zomer werkt het zeer verkoelend.

Uitkiezen


Jonge groene en geen gele, logisch.

Bewaren

In een gesloten zak in de koelkast leggen. De blaadjes mogen eraf, die bevatten toch geen vitaminen, maar ze kunnen wel worden gebruikt als je mosselen kookt.

Bereiden

Als je de selderij niet rauw wilt eten of het beu bent om voor een dier door te gaan, snij je die het best in stukken van minstens 3 cm. Zo gaan er tijdens het koken minder vitamines verloren en is er minder kans dat het in pap verandert. 
Selderijsoep
  • warm een half glas groentebouillon op (niet koken)
  • snij de selderij in stukjes (3cm) en gooi het bij de bouillon
  • laat het geheel 5 min koken
  • giet het in een bord
  • voeg geperste knoflook toe, 1 soeplepel olijfolie, 1 theelepel citroensap, zout en andere specerijen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten