Aardappelen verdikken?
Er zit blijkbaar zeer veel vitamine C in aardappelen, de meeste na sinaasappels! Ook bevatten ze veel kalium, zoals bananen, deze stof is noodzakelijk voor ons zenuwstelsel.
Uitkiezen
Natuurlijk hebben we al van kleins af aan geleerd dat onze patatjes niet groen mogen zijn. Dat is dus waar, want daarin zit echt toxisch gif. Ook mogen ze niet zacht zijn, geen grote ogen bevatten, dan wil het zeggen dat ze te oud zijn. Kies beter geen jonge aardappeltjes, die bevatten minder vitamine C, maar dit is wel de enigste soort die je met schil kan klaarmaken. Kies ook niet te grote aardappels.
Bewaren
De geschikte temperatuur is 5-15°C, dus liefst niet in de koelkast bewaren. In koelte start het proces waarbij zetmeel in suiker wordt omgezet. Hierdoor verandert de smaak van jouw patatjes maar zitten er ook meer calorieën. Bij te hoge temperatuur drogen ze dan weer snel uit. Het best bewaar je ze in de kast of doos.
Klaarmaken
Doordat er zoveel gezonde stoffen inzitten is zelfs bouillon van aardappels zeer gezond. Het gemakkelijkste recept waarbij je nog eens al de gezonde stoffen bewaart is:
- Snij de aardappel in rondjes
- 15-17 min laten koken
- Koud water eroverheen gieten, niet overdrijven anders zijn het sponzen
- Afdeppen met servetje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten