woensdag 20 februari 2013

Pijnscheut in onderrug


Heb je het al eens zelf gehad of iemand gezien die zich bukt en het dan uitroept van de pijn en niet meer rechtkomt? Deze pijn kan zelfs worden doorgegeven aan je been.

Om te testen of je er zelf last van hebt, doe het volgende: sta recht, voel je je nu oncomfortabel? Je wilt je bijvoorbeeld uitrekken? Of heb je misschien nu al pijn? Dan heb je dit rugprobleem. Je kan het gemakkelijk zien bij andere mensen doordat ze bij het rechtstaan hun handen steunen op hun knieĆ«n. Dit is een beschermreactie van je lichaam. Ooit heb je deze pijnscheut gevoeld ook al is die nu voorbij, je organisme blijft die pijn in het onderbewustzijn onthouden. Om die pijn niet opnieuw te voelen zoekt je lichaam naar comfortabele trucjes om jezelf te beschermen. Vaak zitten mensen met dit probleem steunend op hun 2 handen vanachter.
Rugklachten veroorzaken zeer vaak hoofdpijn, sommigen beweren dan dat ze migraine hebben, wat niet altijd het geval is.
Tijdens het onderzoek bij de dokter kan hij de doorbloeding onderzoeken bij je grote teen. Pijn in de onderrug gaat gepaard met het beklemming van van de spier in de dij die duwt op zijn beurt de arterie en de zenuw (nervus ischiadicus) dicht. De pijn kan al lang over zijn in de onderrug, maar er kunnen zich nog kleine pijnscheuten voordoen naar het dijbeen en lager. In dit geval spreekt men over "piriformis syndroom". 
Dit probleem geraakt opgelost door een manuele therapeut. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten