donderdag 7 februari 2013

Manicure

De foto van hierboven is nailart, dat is natuurlijk geen dagelijkse manier van nagellak aanbrengen, het is gewoon voor wedstrijden. Ik ga hier vertellen over de dagelijkse nagelverzorging. 
Het is zeer handig voor professionelen om maskers te dragen, want nagellak remover en nagellak mag je niet te lang inademen. Een keer per week de nagels lakken is het maximum, hierbij komt aceton vrij en andere gevaarlijke ingredienten. Op langer termijn kunnen ze kankerverwekkend werken of een negatief effect uitoefenen op het zenuwstelsel. Daarom zou ik zeggen koop nagellak remover zonder aceton. Er zijn wel nagellakken op waterbasis, die zijn minder gevaarlijk maar helemaal niet zo mooi, koop ze wel voor kinderen. 


Het aller, maar dan ook allerbelangrijkste is om een basecoat te gebruiken onder ja nagellak. Zo vermijd je dat je nagels gaan verkleuren. Ook is het mogelijk dat je nagels gelig uitziet door te roken. Natuurlijk kan je je nagels nog redden en hen een gezonde kleur bezorgen. Gebruik wekelijks een handbadje van citroensap of zeezout. Ook zijn deze badjes aan te raden voor mensen die dit probleem niet hebben, want het versterks je nagels. Gebruik ook regelmatig transparante nagelversterkers met vitamine A en E. 


Het andere probleem dat je nagels minder gezond en mooi doet uitzien zijn nagelriemen. Knip je cuticules niet af, dit maakt dat je huid openstaat en dus bacteriën verwelkomt. Gebruik liever speciale crèmes die de nagelriemen laten oplossen en verzachten. Ook vind ik het beter om je nagels niet te knippen maar te vijlen. Metaalvoorwerpen verslappen je nagels, waardoor je meer kans hebt op het afpellen van nagels. Het is wel belangrijk om bij het vijlen het altijd in één richting te doen, zo scheuren ze minder. Gebruik eerst een base coat, nagellak, top coat.


Ook gebruik ik één keer per jaar een zo'n soort vijl (foto). Hiermee ga je met de ruwe kant van de vijl goed vijlen over de hele bovenkant van je nagels. Daarna gebruik je de zachte kant om het een beetje te verzachten. Dit is nodig om al de richels op mijn nagels glad te strijken. Doe dit zeker niet te vaak, want je haalt wel het bovenste laag van de nagel weg, dus het verdunt je nagels. Na dit proces gebruik je best een nagelversterker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten