woensdag 6 februari 2013

Microgolfoven

Veel mensen denken nog steeds dat voedsel opwarmen in de microgolf gevaarlijk is. Maar eigenlijk is dat niet zo. Radioactieve straling is gevaarlijk, maar de microgolf gebruikt electromagnetische straling. Er zijn natuurlijk een paar belangrijke dingen waarop je moet letten bij het verwarmen van je voedsel.

Er is kans om een voedselvergiftiging te krijgen omdat het voedsel niet gelijkmatig opwarmt. Er bestaat kans dat het eten aan de buitenkant al gaar is, maar vanbinnen nog warm. Warm dus een langere tijd (dan op de verpakking staat) op een lager vermogen, ook is het goed om het eten regelmatig te roeren.

De voedingswaarde blijft hetzelfde als bij het koken op fornuis. Bovendien gebruiken we minder vet bij het koken in de micro.


Steek zelf geen plastieke borden in de magnetron. Hier komen bij het opwarmen toxische stoffen vrij en worden door het voedsel opgenomen. Kant-en-klaar maaltijden worden soms verkocht in ongeschikte borden voor de microgolf. De tekens: 3 in een driehoek en 7 in een driehoek verwittigen ons dat deze borden niet geschikt zijn voor de magnetron. 
Het allerbest geschikt zijn glazen borden.

Ook is het best om het opgewarmde eten niet direct te ruiken of openen, zo is er meer kans om je gezicht te verbranden, doordat de dampende stoffen in je gezicht slaan.
Ook is de microgolf niet gevaarlijk voor de ogen, wel als je je hooft erin legt, maar dat doen we niet hé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten