donderdag 25 oktober 2012

Haarverzorging II

Afdrogen

Afbeelding via flickr.com
 
Ik had al gezegd dat nat haar zeer breekbaar is. Dus als je je gezonde lokken wilt bewaren wikkel je haar dan niet zoals op de foto. Dit oefent veel druk uit op het haar. Maar dit is niet het allerergste, het is afgeraden om je haar met de handdoek te wrijven. Zoals velen het zo vaak doen: je haar met de handdoek uitwringen en zo hard mogelijk wrijven, want zo wordt het sneller droog. Droog wel maar wil je echt kale plekken? (beetje overdreven) Dep met de handdoek je haar af. Denk eraan, het haar behandelen als zijde.

Kammen 

De beste kam is die van de foto. De tandjes moeten ver uit elkaar staan. Borstels zijn dus ook fout.  Het allerbeste is om te kammen wanner je een spray conditioner aanbrengt. Dus gebruik geen conditioner onder de douche, maar een spray die je niet hoeft uit te wassen.
Nu komt het, ik wist dit zelf niet, begin het haar te kammen vanaf de puntjes en ga zo geleidelijk aan naar de wortels. Zo trek je het haar niet mee uit als je aan knopen komt.
 
Het is wel belangrijk om niet direct na het afdrogen te kammen. Wacht minstens een kwartier, want nat haar is zeer breekbaar. Dus je gaat dan eigenlijk het haar met de kam uittrekken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten