Broccoli
Bevat sulforafaan, die het immuunsysteem stimuleert en
hierdoor kanker bestrijdt. Je moet wel
beseffen dat deze groente geen medicijn is, maar vermindert het risico op
kanker of vermindert de groei van het gezwel. Het helpt niet als je het begint
te eten op het moment dat je kanker krijgt, je moet het altijd hebben gegeten.
Uitkiezen
Bewaren
Uit het zonlicht houden, liefst ook niet te lang in kamerlicht anders wordt de broccoli snel geel, waardoor sulforafaan verloren gaat. Leg het het best in de schuifbakken van je koelkast, ver weg van het lampje. Ingevroren broccoli die je in de winkel kan kopen blijven de vitaminen bewaard, enkel de smaak verschilt van de verse. Maar wanneer je de groente ontdooit en terug invriest gaat alle sulforafaan verloren.
Bereiding
Nooit in de microgolf koken, zo gaan alle vitamines verloren. Wanneer je het kookt zorg ervoor dat de broccoli nog hard blijft, zeker geen papje, 3min is voldoende. Stomen is een goede techniek, waarbij weinig vitamines verloren gaan. De beste techniek is bakken met de deksel dicht.
- beetje water in de pan
- broccoli erin
- 5min bakken op een laag vuurtje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten