maandag 5 november 2012

Huishoudtips 2

Tapijt


Het eerste nadeel aan synthetische tapijten is dat ze erg stinken, er komen constant chemische stoffen vrij die ook gevaarlijk kunnen zijn en hoofdpijn veroorzaken. Tapijten bevatten veel microben en schimmels, zelf kun je het nooit volledig uitwassen of stofzuigen, breng het zeker dus regelmatig naar een wassalon.
Door al die troep in je tapijt loop je best zeker niet blootsvoets. Ook komen er huidschilfers vrij van je voeten, die anderen dan overnemen en zo gaat het verder. Jullie wisselen allemaal elkaars bacteriĆ«n uit. Draag dus altijd sokken,zelfs al loop je op een lekker zacht tapijt.

Een tapijt slorpt veel stof op die je inademt, hierdoor ontwikkelen sommigen allergiereacties.
Je ziet hoeveel problemen het met zich meebrengt, gooi die rommel gewoon uit je huis! (moet je ook minder stofzuigen)

Bed


In je matras zitten ook veel microben die jouw huidschilfers opeten. Daarom is het altijd belangrijk om een hoeslaken over je matras te trekken.Wanneer je bed niet uit echt hout bestaat, adem je veel toxische stoffen in. Daarom is het belangrijk dat je na het opstaan niet direct je bed opmaakt. Ja, je leest het goed, laat je bed een halfuurtje openliggen, als je nog je raam zou openzetten zou het helemaal perfect zijn.

Het is ook beter als je kussens koopt die je in de wasmachine kan steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten