zaterdag 17 november 2012

Wattenstaafje

Deze "wonderstaafjes" zijn een zeer goed hulpmiddel bij het aanbrengen van make-up. Heb je een foutje gemaakt tijdens het aanbrengen van oogpotlood of mascara? Dep het in make-upremover en corrigeer. Heb je nagellak buiten de nagel aangebracht? Dep het wattenstaafje in nagellakremover en corrigeer. Wonderstokjes dus.


Ik wil het eigenlijk vooral hebben over het hoofddoel van wattenstaafjes hebben, oren kuisen. Iedereen denkt dat wattenstaafjes ook hiervoor dienen, maar in onze lessen anatomie werd zeer hard benadrukt dat dit beter niet wordt gedaan. Kuis je oren met deze stokjes enkel aan de buitenkant om het vet weg te doen. Er is eigenlijk maar 2cm reiekn tot het trommelvlies, het is dus zeer gemakkelijk te bereiken met wattenstaafjes. Maar als je je trommelvlies raakt kan het scheuren, het kan je gehoor zeer ernstig beschadigen. Je kan dus wel doof worden door gewoon je oren te kuisen. 


Het vaakste wat misloopt is dat de huid van de gehoorgang wordt beschadigd. Hierdoor kan men een jeukend oor krijgen, wat zeer lastig is. Mensen denken met wattenstaafjes oorsmeer eruit te halen, eigenlijk duwen ze het dieper naar binnen. Hierdoor kunnen oorproppen zich vormen, die veroorzaken een slechter gehoor. Je hoeft oren helemaal niet te reinigen, ze doen dit volledig zelf. Oorsmeer vorming is eigenlijk een zeer gezond proces. Het beschermt je oren tegen bacteriën die op hun beurt ziektes buitenhouden, zoals infecties en ontstekingen. Oorsmeer brengt met zich huidschilfers uit het oor. Altijd komt oorsmeer naar buiten, als de tijd er rijp voor is. Je hoeft het proces dus niet te versnellen om er iets gevaarlijk mee te creëren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten