woensdag 7 november 2012

Frisse adem


Een onfrisse adem ontstaat door microben en bacteriën. Tandsteen en tandvleesbloedingen bevorderen dit proces. Daarom is de eerste stap: een bezoek brengen aan de tandarts, hij schrijft de nodige tandpasta voor en andere dingen.

Kauwgom doet niks aan de microben. Het zet de kauwspieren in werking en elimineert de geur maar voor even. Ook bevat het veel suiker, wat dan weer niet goed voor de tanden.

Mondspoeling is wel een goed alternatief. Het bevat antibacteriële componenten, wat dus wel het probleem aanpakt. Spoel je mond dus 1 keer per dag na het poetsen van de tanden. Maar doe het niet meer dan 1 maal, anders kan het ook goede tandflora verwijderen.

Hulpmiddelen

  • bezoek 2 keer per jaar de tandarts
  • poets je tong met een tongschraper
  • floss regelmatig tussen de tanden
  • poets je tanden na het eten
30 min voor het slapengaan slaapt ons organisme al. Hierdoor zijn we al niet meer actief. Daarom is het beter om je tanden na je laatste hapje 's avonds direct te gaan poetsen. Zo vermijd je ook onverwacht in slaap te vallen zonder tijd te hebben gehad voor je tanden. 
Wanneer je je tanden 's avonds had gepoetst ga je ze 's morgens na het ontbijt poetsen, maar als dat niet het geval was poets je ze liever voor het ontbijt. 's Nachts worden eiwitten op de tanden gevormd, die brengen calcium in de tanden.



Het allerbelangrijkste is de manier waarop je je tanden poetst. Ik weet zeker dat de meerderheid nog altijd horizontale bewegingen maakt met zijn tandenborstel. Dit wordt ook in alle films gedaan, maar is zo fout. Het heeft geen zin om heen en weer over je tanden te bewegen. Er blijft vanalles tussen de tanden zitten. Je moet de tandenborstel verticaal bewegen: boven, beneden en niet links, rechts. Zo gaat het vuil tussen je tanden verwijdert worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten