zondag 4 november 2012

Eieren


Eieren bevatten, als enige producten, de juiste hoeveelheid vetten, eiwitten, mineralen en vitamines. Alles is dus zeer gebalanceerd. Eieren bevorderen de haar-en nagelgroei, ze bevatten veel vitamine A wat goed is voor de ogen. Gekookte eieren zijn de beste variant, zo worden de eiwitten het best opgenomen in ons lichaam.
Weetje: De kleur van de eierschelp betekent enkel welke kleur het kuikentje erft.  

Vers?

  • Elk ei bevat een stempel met een datum erop wanneer de kip ze heeft gelegd, vanaf die datum heb je nog 6 weken.
  • Gooi een ei in een kom koud water, als het ei zinkt is die nog vers. Want hoe meer gassen er in de schelp zitten, hoe minder vers hij is en dikker.

Bewaren


Met de kleinste kant van het ovaal leg je het ei naar beneden in de koelkast. Terwijl vaak het omgekeerde wordt gedaan. Maar in de grote kant van het ovaal zit het meeste gas, als je met die kant naar beneden legt verspreiden de bacteriƫn zich sneller in het hele ei. Ik denk dat elke koelkastdeur putjes voor eieren bevat, maar het zou beter zijn om ze in dozen vanbinnen in de koelkast te bewaren. Want elke keer dat je de koelkast opent komt alle warme kamerlucht naar de eieren.

Gezond (en origineel) recept


  • kook de eieren en pel ze
  • leg ze in hete sap van rode bieten
  • laat ze een nachtje in de koelkast staan


Hoe vaak eten

Liefst ga je voor max 3 eieren per week als je veel vette (boter, mayonaise) producten gebruikt. Want een ei bevat bijna de dagelijks norm cholesterol. Als je weinig vettige producten eet kan het helemaal geen kwaad om dagelijks een eitje te eten. Zo krijg je zeer veel gezonde stoffen binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten