donderdag 15 november 2012

Killer heels


Een tijdje terug schreef ik al hoe ongezond langdurig dragen van platte schoenen is. Maar dat te hoge hakken  ook problemen vormen vormen voor onze voeten wist iedereen al wel. 
Hakken veranderen de natuurlijke anatomie van onze voeten, de voetboog wordt platgedrukt, waardoor kans op platvoeten. Dit gebeurt vooral door smalle schoenen (zeker met puntneus) die de doorbloeding door heel de voet verminderen. Een bot op de grote teen kan enorm beginnen groeien, hierdoor krijg je een soort tweede teen. 


Bij vrouwen staat de onderkant van de romp meer horizontaal dan bij mannen. Door hoge hakken gaat de romp nog horizontaler staan, waardoor er veel druk op de onderste wervels wordt uitgeoefend. Een alternatief is fitness, ja je leest het goed op hakken lopen is een sport, wanneer je mooie rechte buikspieren hebt trekt het skelet vanzelf meer naar achter. De voetboog heeft een bepaalde hoogte tot waar die omhoog gaat en het comfortabel blijft voor ons, dat is 5cm. Ga je voor hogere hakken dan ontwikkel je pijn in de tenen. 


Natuurlijk zijn we vrouwen en kunnen niet zonder hakken, wel 3u per dag is helemaal geen probleem. Ik stel voor dat als je met de auto gaat je slippers bijhebt en wanneer je op je "place to shine" komt je je killer heels aandoet. Heb je je hakken een langere tijd nodig:
  • draag orthopedische voetzolen
  • doe regelmatig voetbadjes voor een goede doorbloeding
  • masseer je voeten elke avond of laat het doen, nog beter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten