dinsdag 6 november 2012

Brood


Ikzelf heb nooit gedacht dat brood zoveel gezonde dingen bevat. Er zit vitamine B, A en K in. Vit. B versterkt ons zenuwsysteem. 

Kiezen

Volkorenbrood is de beste keuze, hier zitten vitamines in. Wit brood bevat niks gezond en het bevordert ons hongergevoel waardoor we meer willen eten. Volkorenbrood in tegendeel, geeft ons snel het gevoel dat we volzitten. Dit is dus een alternatief voor dieethouders. 

Bewaren


Bewaar het zeker in de zak waarin je het hebt gekocht. Brood nooit in de zon leggen of naast de verwarming, het is een vochtig product en door de warmte creĆ«ert het sneller schimmels. 

Eten?


Brood helpt ons om voedsel beter te verteren, maar die verteerde vetten moeten ergens naartoe. Die worden  dus als vet is ons lichaam gelegd. Brood neemt ook goed vetten op (boter, mayonaise) eet vette producten dus met brood. Het is een vijand van iedereen die lijnt, maar die vertering is wel nodig voor ons organisme. Kies daarom voor volkorenbrood en maximaal een sneetje per dag, eet het dan wel zonder vetten!

Beschuiten zijn vaak een ander alternatief van degenen die op dieet zijn. Maar lees goed de ingrediĆ«nten vooraf, want veel beschuiten worden van wit brood gemaakt die helemaal geen vitamines bevat. Natuurlijk wit je van zo weinig zo veel mogelijk gezonde dingen binnenkrijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten